zimna zupa pomidorowa

zimna zupa pomidorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    1 kg
  • woda

    8 szklanek
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania zimna zupa pomidorowa

pomidory kroję w kostkę , wrzucam do garnka z wodą, dodaję cukier i szczyptę soli. Doprowadzam do wrzenia i zdejmuję z ognia. Miksuję. Dodaję sok z cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Ela15 17.05.2016 17:32
fajna zupka
Henryka2 28.01.2013 20:20
A jakaż to zupa?! Krojone pomidory pasteryzowane, ale na pewno nie zupa.
agnieszka214 12.09.2012 18:59
zupkę przekłdam do słoków i pasteryzuje gotowa w zimie jak znalazł
Jodaj 20.08.2012 09:41
dobra zimna zupka :)
sznycel 18.08.2012 18:33
jem z dużą ilością ziół

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat