Ziemniaki zapiekane z tymiankiam

Ziemniaki zapiekane z tymiankiam

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

  • tymianek

  • śmietana

  • sól

  • czosnek

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ziemniaki zapiekane z tymiankiam

Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, pokroić w plasterki. Połowę ziemniaków wyłożyć do naczynia żaroodpornego, posolić, posypać tymiankiem, czosnkiem, polać częścią śmietany, posypać startym żółtym serem, przykryć pozostałą częścią kartofli. Ponownie posypac przyprawami, polać śmietaną, posypać serem, wstawić do piekarnika i zapiec.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat