Ziemniaki zapiekane z tymiankiam

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

  • tymianek

  • śmietana

  • sól

  • czosnek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, pokroić w plasterki. Połowę ziemniaków wyłożyć do naczynia żaroodpornego, posolić, posypać tymiankiem, czosnkiem, polać częścią śmietany, posypać startym żółtym serem, przykryć pozostałą częścią kartofli. Ponownie posypac przyprawami, polać śmietaną, posypać serem, wstawić do piekarnika i zapiec.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat