ziemniaki z włoską kapustą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    75 dkg
  • kapusta włoska

    35 dkg
  • margaryna

    1 łyzka
  • cebula

  • wywar z warzyw

    3 szklanki
  • masło

    3 dkg
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

drobno pokrojoną cebulę rumienię na tłuszczu, dodaję posiekaną kapustę i obsmażam . Łączę z pokrojonymi w kostkę ziemniakami i razem obsmażam. dolewam wywar, solę, gotuję pod przykryciem 45 minut, Podaje polane stopionym masłem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
parysek10 21.08.2012 21:26
super, ja preferuję wersję bez mięsa
sznycel 21.08.2012 19:15
mięsko dokładajcie sobie wszyscy nie-wegetarianie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat