Ziemniaki z kiełbasą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    1,5 kg
  • kiełbasa śląska

    80 dag
  • cebula

    2 szt
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki kroimy na plastry i posypujemy z obu stron papryką, pieprzem i przyprawą do ziemniaków. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na oleju, gdy się jeszcze nie zarumieni układamy ponacinaną w kratkę kiełbasę. Smażymy aż cebula będzie miała złoty kolor. SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchareczka2 22.06.2012 11:52
też taka robię
ewaa 05.06.2012 20:48
super
Kuchareczekjeden 21.05.2012 11:49
pychotka
Motorek 30.03.2012 09:32
smaczne takie zapiekane ziemniaczki
Wafelek2601 20.03.2012 10:57
pycha
treonina 13.03.2012 20:49
odkąd pamiętam zawsze lubiłam taką kiełbaskę z ziemniaczkami!
romanrafal 07.03.2012 15:56
lubię to
AGNIESZKA103 03.03.2012 23:28
ale pomysłowe pysznosci
[email protected] 02.03.2012 14:18
zjadlabym
Margo1 02.03.2012 11:35
pychotka obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat