Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki pieczone w ziołach

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
oliwa
mąka pszenna 3 łyżki
ząbki czosnku 2 szt
tymianek
Rozmaryn suszony Prymat
oregano
Bazylia suszona Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
płatki papyki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki pieczone w ziołach

Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy na ćwiartki. Każdą ćwiartkę kroimy następnie na 4 części. Jeśli ziemniaki są małe możemy ćwiartki przekroić na pół. Ziemniaki podgotowujemy aż będą pół miękkie. Odcedzamy, dodajemy mąkę, dzięki której ziemniaki będą chrupiące, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, płatki papryki oraz zioła w ilości dopasowanej do naszego gustu. Pieczemy na blasze wysmarowanej oliwą w temperaturze 180 stopni C przez około 20 minut (aż się ze złocą i będą chrupiące)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 17.03.2017 11:43
Dzisiaj sprawdze przepis
Klausia 25.05.2015 23:56
moje ulubione :)
Madziela 31.03.2015 08:37
pyszniutkie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak