ziemniaki nadziewane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki gotowane w mundurkach

    6
  • majonez

    2łyżki
  • kiełbasa

    150g
  • ogórek kiszony

    1
  • jajko

  • keczup

    1łyżka
  • ząbek czosnku

  • papryka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przekroić i wydrążyć.Pokroić kiełbasę,jajko na twardo,ogórek,paprykę oraz czosnek.Dodać majonez i keczup,delikatnie wymieszać.Całość przyprawić do smaku solą i pieprzem.Taki farsz przełożyć do wydrążonych ziemniaków.Każdy zawinąć w folię aluminiową.Ułożyć na blasze i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180stopni przez 10min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bernadetta2 11.03.2011 10:13
dobre
Grażyna13 19.01.2011 10:47
Pycha !
Mariposas 11.11.2010 16:01
Fajne te ziemniaczki, coś innego niż tradycyjne gotowane
aeksandra 11.11.2010 15:30
obojętnie może być zwyczajna
MAR3STA 11.11.2010 15:09
ale jaką kiełbasę? Przepis jest świetny!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat