Ziemniaki nacinane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki równej wielkości

  • masło

  • olej roślinny

  • Czosnek suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki musimy dobrze wyszorować i nacinamy od góry. Najlepiej połóżcie ziemniaki i zobaczcie jak będzie \"stał\" i następnie połóżcie go na drewnianą łyżkę i nacinajcie od góry do momentu gdzie jest łyżka. Dół musi być w jednym kawałku. Teraz rozgrzewamy masło z olejem i wkładamy do bardzo gorącej mieszanki ziemniaki- najpierw naciętą stroną tak na 2 minuty a później dołem. Teraz kładziemy na blaszkę i pieczemy do miękkości koło 45 minut w temp. 180\'C - wcześniej posypcie je czosnkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat