Ziemniaki gratin

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki obrane

    300 gram
  • śmietana 18-procentowa

    200 ml
  • sól

    do smaku
  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane ziemniaki w całosci kroimy na cienkie plastry.Śmietane doprawiamy.Mozemy do ziemniaków dodawać rózne dodatki(ugotowane grzyby suszone,cukinia,gruszki,plasterki boczku,ryba wędzona,itp)
W zależnosci czy ziemniaki będą same czy z dodatkami dobieramy przyprawy.Ziemniaki i smietane łaczymy ze soba i na blaszce pieczemy w piekarniku 160 stopni.Do miekkosci.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ziutula 20.03.2012 15:56
dobre, szybko zjedzone
szajba2 17.03.2011 16:12
no i jest fajna zapiekanka
kielcok1 30.12.2010 14:53
lubię zapiekane ziemniaki
Barbara55 27.12.2010 18:39
robię i lubię takie ziemniaczane zapiekanki
wiktor188 23.09.2010 11:33
mniam mniam
gacopierz23 17.06.2010 23:34
Naprawdę pycha
gośka 02.06.2010 12:26
Przepis warty wypróbowania :)
cukiereczek 15.05.2010 08:16
Przepisy, proste i wyglądają na smaczne. Muszę dokładnie przejrzeć Twoją stronę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat