ziemniaki faszerowane warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    200 g
  • marchew

    80 g
  • pietruszka

    30 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Seler 30 g
Cebula 50 g
Przecier pomidorowy 20 g
Olej 20 g
Sól
Pieprz
Inne przyprawy

Ziemniaki oczyścić, wydrążyć łyżeczką, ściąć dolny wierzchołek. Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem formie i piec przez około piętnaście minut w dobrze nagrzanym piekarniku. Warzywa rozdrobnić. Cebulę drobno pokroić i udusić na tłuszczu. Dodać warzywa i przyprawy, nadal dusić. Do upieczonych ziemniaków nałożyć farszu, zapiec w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maciek7 30.08.2012 20:50
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat