Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki faszerowane

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 3 sztuki
papryka czerwona 1/2 sztuki
papryka żółta 1/2 sztuki
cukinia 1/2 sztuki
pomidor 1/2 sztuki
sól i pieprz do smaku
szczypiorek 1 pęczek
ser żółty 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki faszerowane

Kroki postępowania

1
Ziemniaki młode ugotować lekko w mundurkach..
Krok 1 - Ziemniaki faszerowane foto
2
Przekroić na pół i wydrążyć środek, przełożyć do folii aluminiowej.
Krok 2 - Ziemniaki faszerowane foto
3
Wydrążony środek przełożyć do miski i lekko zgnieść.
Krok 3 - Ziemniaki faszerowane foto
4
Papryki pokroić (usunąć wcześniej z nich gniazda nasienne) w kostkę, tak samo pokroić pomidora i pozbawioną skórki cukinię
Krok 4 - Ziemniaki faszerowane foto
5
Dodać do miski z wydrążonymi ziemniakami. Szczypiorek poszatkować, ser żółty zetrzeć na tarce. Dodać do miski, przyprawić, wymieszać.

Farszem napełniać wydrążone środki z ziemniaków.

Zapiekać w piekarniku w 180 st. przez ok. 15-20 minut. Podawać ciepłe.
Krok 5 - Ziemniaki faszerowane foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 19.07.2015 10:43
fajne ziemniaczki, lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak