Ziemniaczki z boczkiem i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    20 sztuk
  • boczek

    15 dag
  • pieczarki

    kilka sztuk
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

  • pieprz

  • olej

  • ulubione zioła

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, przekrawamy na pół i delikatnie wydrążamy środek, w który układamy kawałek boczku, drobno posiekane pieczarki, cebulę. Ziemniaczki nacieramy lub skraplamy olej (może być również masło), posypujemy ziołami i zapiekamy około 30 minut w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Tomek16 26.11.2010 09:54
pomysłowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat