Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki nadziewane mięsem mielonym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 sztuk
mięso mielone 20 dag
cebula 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól
tłuszcz do smażenia
ser żółty 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki nadziewane mięsem mielonym

Kroki postępowania

1
Ziemniaczki (średniej wielkości) płuczemy, nie obieramy. Gotujemy około 20 minut. Studzimy, przekrawamy na pół, wydrążamy łyżeczką środki i zapieczamy w piekarniku około 20 minut w 180 stopni.
Krok 1 - Ziemniaczki nadziewane mięsem mielonym foto
2
Mięso podsmażamy wraz z posiekaną drobno cebulkę. Dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawy. Mieszamy.
Krok 2 - Ziemniaczki nadziewane mięsem mielonym foto
3
Farszem nadziewamy ziemniaczki.
Krok 3 - Ziemniaczki nadziewane mięsem mielonym foto
4
Wierzch posypujemy startym na tarce serem żółtym.
Krok 4 - Ziemniaczki nadziewane mięsem mielonym foto
5
Ziemniaczki zapiekamy w piekarniku około 20 minut w 180 stopni.
Krok 5 - Ziemniaczki nadziewane mięsem mielonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 01.02.2013 13:12
nadziewane ziemniaki ze wszystkim dobrze smakują :) super przepis :)
aisoglam 01.02.2013 12:59
Pięknie się prezentują te ziemniaczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak