Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaczany budyń

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 75 dkg
żółtko jajek 3 sztuki
tarty ser 3 łyżki
białko 2 sztuki
Majeranek suszony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
masło 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaczany budyń

ziemniaki gotuję w małej ilości osolonej wody i dobrze tłukę, a następnie mieszam z żółtkami, serem, 2 łyżkami masła i ziołami. Ubijam białka i mieszam z masą. Formę budyniową smaruję tłuszczem i sypię bułką tartą. Napełniam formę i gotuję 40 minut. Gotowy budyń podaje polany stopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 30.08.2012 09:47
pycha
sznycel 21.08.2012 22:15
formę ziemniaczaną potrzebną do przygotowania budyniu można wstawic do piekarnika umiarkowanie nagrzanego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak