Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczano-szpinakowe knedle z pieczarkami
Kroki postępowania
Ugotowane knedle wyjmować łyżką cedzakową, osączyć, ułożyć na talerze. Okrasić usmażoną na smalcu cebulką i boczkiem.
ziemniaki ugotowane |
0,5 kg
|
mąka ziemniaczana |
5 dag
|
mąka pszenna |
10 dag
|
szpinak mrożony |
1 kulka
|
jajko |
1 szt
|
sól do smaku |
|
por |
1 średni
|
pieczarki |
40 dag
|
olej |
1 łyżka
|
sól do smaku |
|
pieprz |
do smaku
|
sos sojowy |
do smaku
|
boczek wędzony |
|
cebula |
|
smalec |
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: