Ziemniaczane mini-burgery

Ziemniaczane mini-burgery

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • olej

    4 łyżki
  • kminek Prymat

    1 łyżka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • pomidorki koktajlowe

    6-8 szt
  • szczypiorek

  • ser żółty

    10 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ziemniaczane mini-burgery

Ziemniaki dokładnie myjemy, osuszamy i przekrawamy wzdłuż. Naczynie do zapiekania wykładamy folią aluminiową, polewamy 2 łyżkami oleju. Układamy ziemniaki, polewmay pozostałym olejem, solimy i posupujemy kminkiem. Pieczemy ok 50 min w 200 st. W połowie piecznia przewracamy na drugą stronę. Pomidorki myjemy, kroimy w plasterki. Szczpiorek siekamy. Plastry sera przekrawamy na pół.
Na upieczone ziemniaki nakładmy plaster sera, pomidory, posypujemy szczypiorkiem i przykrywamy drugą połówką ziemniaka. Serwujemy gorące, tak aby ser się lekko stopił.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

norweska20 14.03.2015 22:50
Pomysłowe- i efektowne
dwa pokoje z kuchnią 08.04.2014 10:07
super pomysł!
wyattearp 08.04.2014 08:44
ciekawe !!!!!!!!!!!!!!!!!
Jusiaa 07.04.2014 18:29
Pomysłowe.
Ola1984 07.04.2014 17:45
Świetny pomysł na ziemniaka :)
kasienka23 07.04.2014 17:45
pyszne ziemniaczki!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat