Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane mini-burgery

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
olej 4 łyżki
kminek Prymat 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pomidorki koktajlowe 6-8 szt
szczypiorek
ser żółty 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane mini-burgery

Ziemniaki dokładnie myjemy, osuszamy i przekrawamy wzdłuż. Naczynie do zapiekania wykładamy folią aluminiową, polewamy 2 łyżkami oleju. Układamy ziemniaki, polewmay pozostałym olejem, solimy i posupujemy kminkiem. Pieczemy ok 50 min w 200 st. W połowie piecznia przewracamy na drugą stronę. Pomidorki myjemy, kroimy w plasterki. Szczpiorek siekamy. Plastry sera przekrawamy na pół.
Na upieczone ziemniaki nakładmy plaster sera, pomidory, posypujemy szczypiorkiem i przykrywamy drugą połówką ziemniaka. Serwujemy gorące, tak aby ser się lekko stopił.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 14.03.2015 22:50
Pomysłowe- i efektowne
dwa pokoje z kuchnią 08.04.2014 10:07
super pomysł!
wyattearp 08.04.2014 08:44
ciekawe !!!!!!!!!!!!!!!!!
Jusiaa 07.04.2014 18:29
Pomysłowe.
Ola1984 07.04.2014 17:45
Świetny pomysł na ziemniaka :)
kasienka23 07.04.2014 17:45
pyszne ziemniaczki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak