Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane HOT-DOGI

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
parówki cienkie 4 szt
jaja 2 szt
mąka pszenna 0,5 szkl
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane HOT-DOGI

Ziemniaki obieramy, myjemy, zalewamy wodą, solimy i gotujemy do miękkości. robimy puree i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy mąkę i 1 jajo. Wyrabiamy ciasto. Z parówek ściągamy osłonki i kroimy na pół. Obklejamy grubo ciastem i panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na złoto na rozgrzanym oleju. Polewamy ulubionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 17.10.2013 22:13
naprawdę warto wypróbować, szybkie a jakie dobree:)
brioszka 13.10.2013 13:07
muszę spróbować!
tatiana2 11.10.2013 13:56
ciekawy przepis, takiego połączenia jeszcze nie próbowałam :)
6zer
6zer 10.10.2013 21:38
ciekawy przepis
Ania84 10.10.2013 20:32
Smakują wyśmienicie z sosem pieczarkowym :)
Smaczna_B 10.10.2013 19:14
ciekawe połączenie!
iwi 10.10.2013 19:11
Tylko przyrządzić i jeść
Krzysztof15 10.10.2013 18:44
super przepis
nutellla 10.10.2013 18:42
pyszności :>
Ania321 10.10.2013 18:36
ciekawy pomysł :)
Sylwia26 10.10.2013 17:57
fajny przepis :)
Megg 10.10.2013 17:39
wyglądają bardzo smakowicie
nogawkuchni 10.10.2013 16:55
Ciekawy przepis,smakowita propozycja,wygląda bardzo apetycznie,z pewnością by mi smakowało.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak