Ziemniaczane HOT-DOGI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    0,5 kg
  • parówki cienkie

    4 szt
  • jaja

    2 szt
  • mąka pszenna

    0,5 szkl
  • sól

  • pieprz

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, myjemy, zalewamy wodą, solimy i gotujemy do miękkości. robimy puree i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy mąkę i 1 jajo. Wyrabiamy ciasto. Z parówek ściągamy osłonki i kroimy na pół. Obklejamy grubo ciastem i panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na złoto na rozgrzanym oleju. Polewamy ulubionym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania84 17.10.2013 22:13
naprawdę warto wypróbować, szybkie a jakie dobree:)
brioszka 13.10.2013 13:07
muszę spróbować!
tatiana2 11.10.2013 13:56
ciekawy przepis, takiego połączenia jeszcze nie próbowałam :)
6zer 10.10.2013 21:38
ciekawy przepis
Ania84 10.10.2013 20:32
Smakują wyśmienicie z sosem pieczarkowym :)
Smaczna_B 10.10.2013 19:14
ciekawe połączenie!
iwi 10.10.2013 19:11
Tylko przyrządzić i jeść
Krzysztof15 10.10.2013 18:44
super przepis
nutellla 10.10.2013 18:42
pyszności :>
Ania321 10.10.2013 18:36
ciekawy pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat