Ziemniaczane ćwiarki w majernaku

Ziemniaczane ćwiarki w majernaku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    8-9 szt - większe
  • masło

    1-1,5 łyżki
  • sól morska

  • przyprawa do ziemniaków

  • majeranek Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki szorujemy pod zimną wodą, kroimy je w ćwiartki. Ważne by wybrać podobnej wielkości ziemniaki.
Ziemniaki układamy w naczyniu żaroodpornym, smarujemy delikatnie masłem, oprószamy solą, przyprawą do ziemniaków i majerankiem.
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni, wkładamy ziemniaki na około 60-75 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

misia123410

01.01.2016 18:07
Bardzo apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat