Ziemniaczane bułeczki

Ziemniaczane bułeczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaków

    10 sztuk
  • mąka pszenn

    1 szklanka
  • sól

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ziemniaczane bułeczki

Ziemniaki obrac,zalac niewielka ilością lekko osolonej wody.Powinno jej byc tylko tyle,aby zakryła ziemniaki.Ugotować.Nie odcedzac.Ostudzić.Rozdrobnić tłuczkiem.Dosypując mąkę do ziemniaków,zagnieść ciasto.Kiedy jest takiej konsystencji,że da się rozwałkować,wyłożyć na stolnicę.Rozwałkować ciasto ziemniaczane,niewielką szklaneczką wycinać okrągłe bułeczki.Rozgrzac oliwę i smażyć na rumiano z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (34)

gacopierz23 13.06.2014 15:24
ciekawa propozycja
Róża1 17.02.2014 19:07
ciekawy przepis:-)
gacopierz23 20.01.2013 12:24
na głębokim tłuszczu dobry sposób
Papryczka 29.09.2012 15:52
smaczne
m1monika 31.08.2012 13:41
super!!!
Natalia40 30.08.2012 20:54
extra
Anio?eczek 22.08.2012 20:23
super
Anio?eczek 19.08.2012 14:41
mniam mniam
TEtalicha 13.08.2012 21:08
szkoda ze brakuje zdjęcia
gosia1988 27.07.2012 08:09
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat