Przepis i sposób przygotowania na: Ziemnaki nadziewane
Kroki postępowania
Z kapusty usuwamy wierzchnie - te brzydkie liście.
Przecinamy ja na pół i tą połówkę ponownie na pół.
Wykorzystujemy ćwiartki - łatwiej złapać w rękę i poszatkować w takiej postaci.
Szatkujemy kapustę, następnie marchewkę obieramy trzemy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do kapusty.
Cebule obieramy, kroimy w pióra lub także ścieramy na tarce - dodajemy do kapusty i marchewki.
Dodajemy przyprawy, pieprz, sól, ocet, a także cukier puder, majonez, mleko – mieszamy całość.
Odstawiamy na co najmniej dwie godziny aby się przegryzły składanki.
Podgotowane wkładamy do nagrzanego do 180*C piekarnika i pieczemy około 20 - 25 minut.
W tym czasie kroimy w kostkę szynkę konserwową, ścieramy ser, siekamy szczypior. Wyciągamy coleslaw z lodówki.
Gdy mamy ziemniaki upieczone wyciągamy, nacinamy wzdłuż