Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielono-brazowa sałatka z soczewicą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórek kiszony
sól
peiprz
seler naciowy 2 łodygi
majonez 1 łyzka
jogurt 3 łyzki
schab pieczony 3 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: Zielono-brazowa sałatka z soczewicą

Soczewice wrzucamy do garnka, zalewamy woda i gotujemy do miękkości ( soczewicy nie trzeba wcześniej namaczać). Odcedzamy i studzimy. Schab wieprzowy pieczony kroimy w kosteczkę. Ogórka kiszonego kroimy w kosteczkę. Łodygi selera naciowego myjemy oraz kroimy w cienkie plasterki. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, mieszamy z majonezem i jogurtem, doprawiamy do smaku sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 09.02.2014 23:36
dziękuję :)
2milutka 09.02.2014 22:21
apetycznie wygląda
dodi 09.02.2014 21:12
ciekawe połączenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak