Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielono mi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron łazanki 0,5 paczki
cukinia 1 szt
pietruszka 1 szt
kapusta pekińska 6 liści
kalarepka młoda 1/2 szt
kwaśna śmietana 3 łyżki
margaryna do smażenia
przyprawa do potraw do smaku
sól i pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Porada

Zamiast makaronu na łazanki można użyć swój ulubiony.

Przepis i sposób przygotowania na: Zielono mi

1. Kapustę pekińską poszatkować, cukinię pokroić w większa kostkę, kalarepę w drobniejszą kostkę, a pietruszkę korzeń zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
2. Cukinię, pietruszkę zieloną i kalarepę przysmażyć na tłuszczu. Gdy będą miękkie podlać wodą, tak by wytworzy się sos.
3. Makaron ugotować.
4. W garnuszku śmietanę połączyć z kilkoma łyżkami sosu spod warzyw wymieszać i wlać do przysmażonych warzyw, przyprawić do smaku jarzynką, pieprzem, solą i ziołami prowansalskimi, zagotować.
5. Na talerz nałożyć ugotowany makaron, polać warzywami z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 06.01.2015 07:38
muszę koniecznie wypróbować :)
IlonaAlbertos 05.01.2015 22:45
Ciekawy pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak