Zielone szparagi zawijane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi zielone

    1/2 pęczka
  • szynka parmeńska

    8 plastrów
  • woda

  • sól do smaku

  • cukier

    1 łyżka
  • ser grana padano

    1 łyżka
  • pomidorki koktajlowe

    8 szt
  • pieprz

    1 szczypta
  • cebula

    5 plastrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi zielone gotujemy w osolonej wodzie ze szczyptą cukru, około 10 minut. Garnka nie przykrywamy pokrywką, sprawdzamy widelcem czy już są dobre.

Każdego szparaga zawijamy w szynkę parmeńską, układamy na talerzu.
Posypujemy serem i pieprzem.
Podajemy z pomidorami koktajlowymi i cebulką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
R'n'G Kitchen 16.11.2014 13:26
<3 szparagi ,wszędzie i zawsze. Mniam! Szkoda ,że już po sezonie. Zawsze czekam ,tak jak na fasolkę szparagową :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat