Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone szparagi zawijane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 1/2 pęczka
szynka parmeńska 8 plastrów
woda
sól do smaku
cukier 1 łyżka
ser grana padano 1 łyżka
pomidorki koktajlowe 8 szt
pieprz 1 szczypta
cebula 5 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone szparagi zawijane

Szparagi zielone gotujemy w osolonej wodzie ze szczyptą cukru, około 10 minut. Garnka nie przykrywamy pokrywką, sprawdzamy widelcem czy już są dobre.

Każdego szparaga zawijamy w szynkę parmeńską, układamy na talerzu.
Posypujemy serem i pieprzem.
Podajemy z pomidorami koktajlowymi i cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 16.11.2014 13:26

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak