Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zielone szparagi z karczochami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Zielone szparagi 1 kg
sól
cukier 1 łyżeczka
karczochy 8 sztuk
musztarda ziarnista 1 łyżeczka
olej 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: zielone szparagi z karczochami

szparagi myję i gotuję 10 minut w osolonej wodzie z cukrem. Wyjmuję, przekrawam na pół i razem z przekrojonymi w cwiartki sercami karczochów, wkładam do słoików i dodaję po liściu laurowym i musztardę, zalewam olejem. Przechowuje w lodówce 2 tygodnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 31.08.2012 15:10
można ze smakiem zjeść...
andżelika1 31.08.2012 13:28
pycha
sznycel 30.08.2012 21:58
zielone szparagi można zastąpic białymi , ale trzeba je gotowac 18 minut w osolonej wodzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak