,,Zielone'' mielone.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Mięso

  • szynka wieprzowa

    25 dag
  • cebula

    1 mała sztuka
  • czosnek

    1 ząbek
  • groszek zielony

    3 łyżki
  • oliwki zielone

    2 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

  • koperek

    według uznania
  • natka pietruszki

    według uznania
  • jajko

    1 sztuka
  • bułka namoczona w mleku

    1 sztuka

Dodatkowo

  • olej do smażenia

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2-3 łyżeczki
  • Party Dip Meksykański

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mięso oczyszczamy,myjemy i dokładnie osuszamy.Cebulę i czosnek obieramy.Następnie mięso mielimy w maszynce razem z czosnkiem,cebulą i bułką.
2.Do masy mięsnej wbijamy jajko,dodajemy groszek,pokrojone oliwki,drobno pokrojoną natkę pietruszki i koperek,mieszamy dokładnie przyprawiając do smaku solą,pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego.
3. Z masy mięsnej formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej.Następnie smażymy na oleju z obu stron do miękkości i zrumienienia.
4.Usmażone kotleciki osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
5.Dip przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i podajemy z kotlecikami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 20.04.2015 12:09
Dziękuję;)
Seba 20.04.2015 07:23
fajny pomysł
gusia1000 20.04.2015 00:15
Fajne na obiad.
Ania321 19.04.2015 23:57
Ciekawy przepis :)
engie23 19.04.2015 20:35
z chęcią bym zjadła
Sroczka 19.04.2015 18:28
Pyszne te kotleciki musiały być.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat