Zielone kotleciki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    50 dag
  • cebula podsmażona

    1 szt
  • szpinak mrożony rozdrobniony

    1/2 opakowania
  • ząbek czosnku

  • serek topiony śmietankowy

    1/2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

  • jajko

    1 szt
  • bułka

    1/2 namoczona w wodzie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięsko przekładamy do miski dodajemy odciśnięta bułkę,jajo oraz przyprawę prymat, mieszamy.Szpinak podsmażamy na oleju(do momentu aż odparuje wodę) dodajemy ząbek czosnku oraz sól .Pod koniec dodajemy serek mieszamy do rozpuszczenia. Gdy przestygnie dodajemy do mięsa ,mieszamy formujemy kotleciki ,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa6274879 08.01.2013 22:55
ze szpinakiem - super!
kuklik 08.11.2012 14:04
świetny pomysł
RenataZ-et 02.10.2012 20:09
rewelacja!
misia53 15.09.2012 21:15
bardzo ciekawe , z pewnością pyszne!
Wacław 14.09.2012 10:04
pyszniutkie !
andrzej10 13.09.2012 09:53
smaczne.
anulka69 13.09.2012 08:44
pycha
Ada-Gaba 13.09.2012 07:05
dobre
olkaaa 05.09.2012 09:26
bardzo fajny pomysł
malinka18 04.09.2012 19:38
takich jeszcze nie robiłam...koniecznie muszę wypróbować przepis!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat