zielona zupa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groszek mrożony

    0,5 op
  • szpinak mrożony

    0,5 op
  • skrzydełka kurczaka

  • marchewka

  • ziemniak

  • cebula

  • jogurt naturalny

    1 op
  • ser mascarpone

  • bób

    0,5 op
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tak więc rozmroziła mi się lodówka. Nie było prądu i wszystko mi się rozmroziło.
To zrobiłam zupę.

Ugotowałam rosół na skrzydełkach. Dodałam dwie marchewki, ziemniaka i cebulę.
Do tego pół opakowania groszku, bobu i szpinaku. Zagęszczone jogurtem naturalnym i zmiksowane na gładki krem.
Wyszło pyszne (jak ktoś nie lubi bobu to lepiej go nie dodawać bo daje zupie specyficzny smak i konsystencję, czuć go na języku).
Podałam z łyżką serka mascarpone. Ale pewnie i grzanki do tego by się przydały. Wyszedł wielki gar, kilka porcji zamroziłam więc pewnie jak wpadnie mi w łapy chleb to zrobię do niej grzanki.

Pycha.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paulinajoanna 15.02.2013 20:59
no i jaka śliczna jest :]
dodi 15.02.2013 14:19
zjadłoby się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
msmors 15.02.2013 14:09
ale ciekawa zupa
Bogumiła 15.02.2013 13:47
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat