Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona surówka z kalarepką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 małej sztuki
szczypior 3 duże łodygi
kalarepka młoda 1/2 sztuki
pesto zielone 1 czubata łyżka
majonez 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
jogurt naturalny gęsty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona surówka z kalarepką

Kapustę pekińską poszatkować, przełożyć do miski. Kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szczypior drobno pokroić. Do kapusty dodać szczypior i kalarepkę. Dodać też majonez, jogurt, pesto, trochę soli i pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać, odłożyć na kilkanaście minut, żeby smaki się "przegryzły". Podawać jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sezamek 04.07.2016 18:50
Wygląda na bardzo smaczną.:)
Aleksandra/Olcia 04.07.2016 18:43
pychotka,nawet do grilla
Agnieszka-87-25 04.07.2016 14:24
fajna jest
Mniam 04.07.2016 13:50
Smaczny dodatek do obiadu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak