Zielona sałatka

Lis
Lis

Zielona sałatka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zielona sałata

    1 główka
  • pomidor

    2 szt
  • ogórek zielony

    1 szt
  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • sok z cytryny

    1/2 szt
  • oliwa

    3-4 łyżki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • ocet winny

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zielona sałatka

Liście sałaty oczyścić, umyć i porwać na strzępy. Pomidora, rzodkiewki i szczypiorek dokładnie obmyć i pokroić na kawałki, dodać do sałaty. Ogórka obrać i pokroić na kawałki dodać do reszty warzyw. Kukurydzę z puszki odsączyć i dodać do reszty składników. Wszystko wymieszać. Doprawić do smaku: solą, pieprzem, sokiem z cytryny, oliwą z oliwek i octem winnym. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

KORAL 27.05.2016 18:12
Pożywna i kolorowa ta sałatka ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat