Zielona sałata ze śmietaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zielona sałata

    1 sztuka
  • śmietana 18-procentowa

    1 opakowanie
  • sól

    do smaku
  • ocet

    3 łyżki
  • cukier

    2 łyżeczki
  • woda

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę umyć, odsączyć, podrzeć liście do miski, posolić, pokropić rozcieńczonym octem z wodą, wymieszać, dodać śmietanę i jeszcze raz wymieszać. Można dodać pieprz czarny.

Ja dodatkowo dodałam kilka oliwek czarnych pokrojonych w ćwiartki bo lubię :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 17.05.2012 11:27
szybki i pyszny dodatek do mięska i ziemniaków
aleksa123 04.03.2012 20:34
pycha
rakow2 03.06.2011 19:39
samo zdrowie
berys18 23.11.2010 07:24
ja też robię z przewagą cukru, ale moja teściowa tylko z solą
IlonaAlbertos 23.08.2010 00:39
Pyszna, w sam raz do obiadu.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat