Zielona sałata z dodatkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata masłowa

    1 sztuka
  • rzodkiewka

    0,5 pęczka
  • szczypiorek

    0,5 pęczka
  • sok z cytryny

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • ogórek

    0,5 sztuki
  • olej

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę rwiemy palcami na mniejsze kawałki, a rzodkiewkę kroimy w plastry. Ogórek obieramy ze skórki i tez kroimy w plasterki, natomiast szczypiorek drobno siekamy. Wszystkie warzywa łączymy, skrapiamy je odrobiną soku z cytryny, dodajemy olej lub śmietanę, a na koniec posypujemy pieprzem oraz solą do smaku i wszystko dokładnie mieszamy. Proponuję podawać do ziemniaków. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota37 18.05.2012 12:02
apetyczne i zdrowe
Tika4444 25.04.2012 13:30
super pomysł - same witaminy
Wacław 27.03.2012 11:43
wysmienita
berys18 25.03.2012 09:27
pysznie i zdrowo
Wacław 22.02.2012 07:48
smaczna do ziemniaczków
Dorian 12.02.2012 17:07
smacznosc
Ada-Gaba 07.02.2012 06:53
pycha
Ewelina38 29.12.2011 11:45
uwielbiam sałatki a ta jest świetna, taka wiosenna
aacaac 12.12.2011 09:02
fajne
kate.500 08.12.2011 09:59
super połaczenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat