Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zielona fasolka szparagowa z orzeszkami ziemnymi czyli buncis kecap

5.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa
300 gr
sos sojowy
1 łyżka
olej arachidowy
1 łyzka
olej sezamowy
1 łyzka
woda
2 łyzki
sezam
1 łyzeczka
kiełki fasoli mung
1 szklanka
orzeszki ziemne
1/3 szklanki
ząbek czosnku
1 sztuka
szalotka
2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona fasolka szparagowa z orzeszkami ziemnymi czyli buncis kecap

Mrozoną fasolkę ugotować na pół twardo w osolonej wodzie, odcedzić i osuszyć. Świeżą wystarczy umyć i osuszyć. Na suchej patelni uprażyc orzeszki. W woku lub na głębokiej patelni rozgrzac olej arachidowy, dodać olej sezamowy, posiekany czosnek, pokrojone w plasterki szalotki i fasolkę. Podsmażyć, mieszając 2-3minuty. Wlać sos sojowy i wodę, smażyc 2 minuty. Dodac ziarna sezamu, kiełki, orzeszki ziemne, wymieszać. Po minucie danie gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 28.12.2011 20:48
fajna
bami 17.03.2011 18:03
Cóż za oryginalny sposób przyrządzenia fasolki szparagowej! Świetnie! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak