Zielona fasolka szparagowa z bułką tartą na maśle

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zielona fasolka szparagowa

    350 gramów
  • masło

    2 łyżeczki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2-3 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę oczyszczamy i odcinamy jej końce, płuczemy i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą, solimy i gotujemy do miękkości.

Ugotowaną fasolkę odcedzamy i kroimy w słupki około 2 cm. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy fasolkę, oprószamy bułką tartą i przesmażamy do zarumienienia bułki. Podajemy na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megg 24.08.2014 18:56
taka fasolka najlepsza :-)
Czyki 24.08.2014 18:09
Bardzo smaczna fasolka :)
barbara11561 24.08.2014 17:53
lubię taką fasolkę:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat