Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zielona fasolka szparagowa z bułką tartą na maśle

5.0
(38)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Jak idealnie przygotować fasolkę szparagową? To nic trudnego! To sanie jest większości z nas idealnie znane, ponieważ jest obecne w polskiej kuchni. Opisany poniżej sposób jej podania to jest bardzo szybki do zrobienia. Wystarczy, że masz w kuchni kilka podstawowych produktów oraz, oczywiście, zieloną fasolkę szparagową.

Składniki:

zielona fasolka szparagowa
350 gramów
masło
2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat
2-3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona fasolka szparagowa z bułką tartą na maśle

  • fasolka z bułką tartą
  • szybka kolacja
  • smaczny dodatek do obiadu

Zielona fasolka szparagowa przygotowana w ten sposób idealnie sprawdzi się jako kolacja lub dodatek do obiadu, gdy nie masz pomysłu na sałatkę.

1. Fasolkę oczyszczamy i odcinamy jej końce, płuczemy i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą, solimy i gotujemy do miękkości.

2. Ugotowaną fasolkę odcedzamy i kroimy w słupki około 2 cm. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy fasolkę, oprószamy bułką tartą i przesmażamy do zarumienienia bułki. Podajemy na ciepło.

Szukasz sprawdzonego przepisu na fasolkę po bretońsku? Sprawdź ten przepis!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 24.08.2014 18:56
taka fasolka najlepsza :-)
Czyki 24.08.2014 18:09
Bardzo smaczna fasolka :)
barbara11561 24.08.2014 17:53
lubię taką fasolkę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak