Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jak przechowywać i przygotować szparagi?

Jak przechowywać i przygotować szparagi?

Przed przygotowaniem szparagów, włóż je na kilka minut do wody, a potem nimi potrząśnij. 

Dzięki temu usuniesz z nich ziemię i zanieczyszczenia. Możesz je też umyć pod bieżącą wodą. Szparagi możemy przechowywać w lodówce 2-3 dni. Powinny być zawinięte w wilgotną ściereczkę, a najlepiej jeszcze dodatkowo w folię spożywczą. Pamiętajmy jednak, że najlepiej je zjeść jak najprędzej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak