Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebraa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2,5 szkl.
olej 1 szkl.
oranżada 1 szkl.
cukier 1 szkl.
kakao 2 łyżki
jajko 5 szt.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zebraa

Jajka utrzeć z cukrem, potem dodawać na przemian mąkę (wymieszaną z proszkiem do pieczenia), oranżadę i oliwę - około 3-4 zmiany. Po wymieszaniu podzielić masę na dwie równe części - do jednej części dodać 2 łyżki mąki, a do drugiej kakao. Masy wlewać na przemian (po około 3 łyżki) do tortownicy wysmarowanej uprzednio masłem i posypanej bułką tartą. Piec około 1,5 godziny w temperaturze 150 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 19.08.2012 19:06
pychotka
K&J 10.08.2012 15:12
super
bgs1984 07.08.2012 13:19
mniam
marzenciak1985 07.08.2012 13:16
mniam
Betka 03.08.2012 19:04
świetny przepis;)
Gracer 01.08.2012 13:58
mniam !
ewka1978 01.08.2012 11:41
ciekawy pomysł z tą oranżadą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak