Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebra z serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 150 g
cukier 25 g
masło 125 g
woda zimna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zebra z serem

Podane składniki połączyć szybko ze sobą. Schłodzić w lodówce ok. 30 minut. Następnie ciastem wylepić tortownicę wraz z bokami i chwilkę podpiec.

Masa:
- 700 g białego sera
- 300 g nu telli
- 200 g kremówki
- 100 g białej czekolady
- 3 jajka
- 3 czubate łyżki mąki
- 1 łyżeczka zapachu

Ser przepuścić przez praskę. Dodać do niego śmietanę, mąkę, jajka i zapach. Dokładnie wymieszać. Podzielić na pół. Do jednej części dodać nutellę do drugiej zaś rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Dokładnie wymieszać.

Na podpieczonym spodzie wylewać po 3 łyżki ciemnej i jasnej masy. Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni. Dowolnie udekorować. Ja na wierzchu wyłożyłam suszone śliwki wcześniej umyte i pokrojone na mniejsze kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 22.04.2014 20:30
coś innego i pysznego zarazem
RenataZ-et 23.02.2014 22:57
ciekawy pomysł na pyszny sernik
mysza75 11.02.2014 11:33
jaka pyszna zebra
olkaaa 04.11.2013 10:20
świetny przepis
Magda60 16.10.2013 14:35
wygląda przesmacznie
czekoladka_m 18.06.2013 17:35
Ser i nutella, obłędne!!!
Bernadeta1 30.01.2013 13:12
ale pyszności
babcia
babcia 12.01.2013 15:10
pyszna
babcia
babcia 12.01.2013 15:10
pyszna
ALAGOR 05.01.2013 21:20
kuchenne safari ;)
misia53 19.12.2012 12:11
takiej wersji nie znałam
romanrafal
romanrafal 07.12.2012 16:02
świetne,palce lizać
malaczarna23 07.12.2012 09:20
super!
GOSIA18 05.11.2012 12:13
Pyszności
-Natka- 04.11.2012 20:54
bardzo ciekawe połączenie tradycyjnej zebry z sernikiem. Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak