Zebra z orenzadą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1,5 szklanka
  • jajko

    5 szt
  • mąka

    3 szklanka
  • orenżada

    1 szklanka
  • olej

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżka
  • kakao

    3 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki miksujemy ze sobą. Powstałą masę dzielimy na 2 części. Do jednej z nich dodajemy z łyżki kakao i mieszamy. Do okrągłej formy na spód dodajemy jasną masę, na nią wylewamy ciemną. Delikatnie długą wykałaczką robimy fale łącząc delikatnie 2 masy. Pieczemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat