Zebra piernikowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5
  • cukier

    1 szkl
  • mąka

    2,5 szkl
  • olej

    1 szkl
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • woda letnia

    1 szkl (przegotowana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać mąkę z proszkiem do pieczeni, olej i wodę i dobrze wymieszać. Masę podzielić na 2 części, do jednej dodać przyprawę do piernika i wymieszać. Tortownice wyłożyć papierem do pieczenia i wylewać na zmianę porcjami ciasta(raz jasne raz z piernikiem). Piec około godziny w temp 180 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 21.08.2013 11:28
moja ulubiona
Habibi 23.12.2012 16:37
Też przy okazji świąt piekę piernikową ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat