Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebra

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
mąka 2,5 szklanki
proszek do pieczenia 1,25 łyżeczki
cukier 1,5 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
olej 1 szklanka
woda 1 szklanka
kakao 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zebra

Kroki postępowania

1
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.
Krok 1 - Zebra foto
2
Do masy dodać mąkę i proszek do pieczenia.
Krok 2 - Zebra foto
3
Dodać olej i wodę. Dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Zebra foto
4
Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao.
Krok 4 - Zebra foto
5
Na blachę wykładać masę ciemną i jasną naprzemiennie. Piec w 180 stopniach przez 50 minut.
Krok 5 - Zebra foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 18.07.2015 20:42
UWielbiam to ciasto takie cieplutkie z pieca...
Zdzisław 10.07.2015 10:07
takie słodkości bardzo lubię
Ewa Wojtaszko 09.07.2015 21:31
smak z dzieciństwa :) ja do zebry dodaję oranżadę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak