Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebra

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
cukier 1 i 1/2 szklanki
jajko 4-5 szt
olej 1 szklanka
mleko 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 3 łyżki
ocet winny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zebra

Oddzielić z jajek białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier i dalej ubijać. Dodać żółtka do białek. Z podanej ilości mąki oddzielić 3 łyżki, a resztę dodać do jajek. Dodać proszek do pieczenia. Mieszając stopniowo dodawać olej, mleko i ocet. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej części dodać 3 łyżki kakao, a do drugiej pozostawione 3 łyżki mąki. Każdą część dokładnie wymieszać. Na środek tortownicy kłaść na przemian 2 łyżki ciasta ciemnego i 2 łyżki ciasta jasnego. Piec w nagrzanym pierniku w temperaturze 180 stopni przez około godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 28.11.2014 14:21
smaczne ciasto
adelajda 11.11.2014 16:23
dobre ciacho :)
Renata9 02.11.2014 14:39
pyszne ciacho
Krzysztof15 02.11.2014 13:48
bardzo smaczne
pestka 02.11.2014 12:58
to bardzo smaczny deser
olyabuziaczek 02.11.2014 12:22
uwielbiam zebre
ice cubes 02.11.2014 11:46
wygląda apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak