Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebra

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 1,5 szkl
mąka 3 szkl
woda gazowana 1 szkl
olej 1 szkl
cukier waniliowy 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
kakao 2 łyżki
zapach waniliowy kilka kropli

Przepis i sposób przygotowania na: Zebra

Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Do utartych jajek dodajemy 2, 5 szkl. mąki ( 1/2 szkl. zostawiamy na później ), proszek do pieczenia, olej , aromat waniliowy ( kilka kropli ) oraz wodę mineralną – miksujemy.

Ciasto dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy 1/2 szkl. mąki, a do drugiej części dodajemy kakao – mieszamy.

Do wysmarowanej tłuszczem blaszki na środek wlewamy na przemian po 2 łyżki ciasta ( raz ciasto białe , raz ciasto ciemne ).

Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 50 minut.

Smacznego!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

everay 04.04.2014 11:21
pyszności :)
Wiktoria29 04.04.2014 09:35
bardzo lubię to ciasto mniam mniam
luna76 04.04.2014 09:12
pyszna, dawno nie robiłam :)
Magula 04.04.2014 07:33
Super ciasto
paulina2157 04.04.2014 07:27
bardzo fajnie wygląda to ciasto muszę w końcu je wypróbować
norweska20 04.04.2014 00:13
idealna do kawy
IlonaAlbertos 03.04.2014 23:10
Ależ smakowicie się prezentuje.
Konczi 03.04.2014 22:07
muszę zrobić na weekend :) super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak