Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebra

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier 1,5 szklanki
mąka 3 szklanki
mąka 1,5 łyżki
woda szklanka
olej szklanka
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
kakao 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zebra

Białka ubić, dodać cukier, żółtka, a następnie resztę produktów. Zmiksować na gładką masę. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać 1,5 łyżki mąki, a do drugiej kakao. Obie części ciasta dobrze zmiksować. Ciasto lać na środek blachy na przemian, ciemne i jasne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 04.05.2014 01:10
wsadzić se Bóg wie gdzie nikt nie wie na ile....super.....muszę spróbować
gusia1000 15.12.2013 00:02
Znane i dobre ciasto.
MagdaXXX 18.08.2013 09:39
ekstra mniam
Betka 08.07.2013 23:31
mniam mniam:)
Henryka2 28.11.2012 19:59
Mysiunia, a kto powiedział,że ktoś ma skorzystać z przepisu?! Punkty mają być i koniec!
SmacznaPyza 28.11.2012 19:14
no tak, przepisane skądś i nie dokończone...
Mysiunia 27.11.2012 22:08
i na wlaniu ciasta do blachy przepis się kończy i zebra gotowa? wszystkie Twoje przepisy są bardzo niedokładnie, niejednokrotnie tylko z 1 zdaniem opisu. edytuj ten przepis i dopisz ile ciasto należy piec i w jakiej temperaturze, po co komu przepis, którego nie da się zrobić?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak