Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZEBRA

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt
cukier 1,5 szkl
mąka 2,5 szkl
proszek do pieczenia 3 łyzeczki
woda letnia 1 szkl
olej 1 szk

Przepis i sposób przygotowania na: ZEBRA

Jajka ubijamy z cukrem do białości. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem. Następnie dolewamy wodę i olej. Chwilę razem mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy 3 łyżki kakao, a do drugiej 3 łyżki mąki. Lejemy ciasto na środek tortownicy, na zmianę raz ciemne, raz białe ciasto. Pieczemy ok. 1 godziny. Ciasto jest najlepsze z polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 18.02.2013 10:27
lubię
kamyk 23.11.2012 12:39
jak ja go dawno nie jadłem
Anula 23.11.2012 12:13
To ciasto warto zrobić ,zawsze wychodzi pyszne
babajaga1969 21.11.2012 21:13
pięknie Ci się ulało ciasto i wygląda bardzo apetycznie :))
Joanna46 21.11.2012 12:15
Smaki dzieciństwa się przypominają. Fajnie.
uqash24 21.11.2012 11:44
Juz dawno nie jadłem tego ciacha, trzeba zrobić :) oby mi taki pyszny wyszedł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak