Zebra

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1,5 szklanki
  • mąka

    0.5 kg
  • kakao

    3 łyżki
  • oranżada

    1 szklanka
  • olej

    1 szklanki
  • cukier waniliowy

  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
  • jajka

    5
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z pół kila mąki odejmujemy 3 łyżki, reszte mieszamy z proszkiem do pieczenia. Jajka ucieramy z cukrem, a nastęonie doidajemy do mąki i dalej ucieramy. Następnie dodajemy olej (pomału), na koniec dajemyorenżade. Ciasto dzielimy na 2 czesci, do jednej dodajemy pozostałe 3 łyzki mąki a do drugiej kakao. Wlewamy ciasta na przemian, raz biale raz ciemne. Pieczemy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rjustysia 13.05.2013 10:12
Ja czasami robię taką zebrę z coca-colą, jeśli nie mogę znaleźć białej oranżady.
Beata23 14.03.2013 12:18
pyszne ciasto
Fiffi 28.09.2012 22:20
bardzo dobra
MagdaXXX 28.05.2012 21:00
też taką robię
RenataZ-et 01.03.2012 23:04
ślicznie Ci wyszło to ciasto :)
sunnymood 28.01.2012 16:14
ale ?liczne:P:P:P
Małgorzata106 15.01.2012 10:14
super
jolajka 12.08.2011 08:04
ulubione ciasto moich chłopaków
Dorota76 03.05.2011 18:24
ciekawe
agnieszka214 08.04.2011 11:38
apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat