Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka z warzywami

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 80 dag
ziemniaki 60 dag
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuka
marchew 2 sztuki
cytryna 1 sztuka
jajko 2 sztuki
natka pietruszki
Kucharek przyprawa do potraw
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka z warzywami

Żeberka posolić, obtoczyć w przyprawie do mięsa wieprzowego, kucharku i przyprawie do żeberek. Następnie ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego (wcześniej natłuszczonego). Ziemniaki, czosnek, cebulę i marchewkę pozbawić skórki. Ziemniaki pokroić w plastry. Włożyć do miski, posolić i dobrze wymieszać. Ułożyć na około ziemniaków. Marchewkę pokroić w plastry i włożyć do naczynia żaroodpornego. Cebulę poszatkować, czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać razem i posypać po daniu. Skropić całe danie sokiem z cytryny (niedużo). Jajka roztrzepać i polać po całym daniu. Wstawić do piekarnika na ok. 70 minut. Po tym czasie wyjąć i posypać posiekana natką pietruszki. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 06.12.2013 15:01
apetyczny pomysł
Jadwiga/Jaga85 13.10.2013 16:25
SUper pomysł!
Marta11 13.10.2013 16:14
bardzob apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak