ŻEBERKA Z PIECZARKAMI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    1,5 kg
  • pieczarki

    0,5 kg
  • cebula

    1 duża
  • olej do smażenia

  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    4 szt
  • musztarda

    2 łyżki
  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • sól i pieprz

  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić w paski, przygotować marynate z oleju musztardy oraz przypraw. Cebulę oraz pieczarki pokroić w kostkę, obsmażyc na patelni. Na drugiej patelni obsmażyc z obu stron żeberka na złoty kolor. Następnie przełożyć pieczarki i cebulę smażyć jeszcze przez chwilę, następnie zalać wodą dodać listek laurowy oraz ziele angielskie. Dusić na małym ogniu ok 1 godziny. Jeżeli sos jest zbyt rzadki, rozrobic łyżeczkę mąki i zimną wodą dodać do sosu aby zagęścić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 23.09.2016 10:00
smaczne danie
Edith85 22.09.2016 11:53
Pyszny obiadek
dodi 22.09.2016 09:48
ale apetyczne jedzonko
Anna169Hosz 22.09.2016 07:56
Pyszne mięsko!
MonikaW 22.09.2016 07:20
to się nazywa konkretny obiad
Franciszek 22.09.2016 00:23
pyszny obiad
Wafelek2601 21.09.2016 21:23
Apetyczne danie
Marta1986 21.09.2016 20:25
apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat