Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŻEBERKA Z PIECZARKAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1,5 kg
pieczarki 0,5 kg
cebula 1 duża
olej do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt
musztarda 2 łyżki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
sól i pieprz
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ŻEBERKA Z PIECZARKAMI

Żeberka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić w paski, przygotować marynate z oleju musztardy oraz przypraw. Cebulę oraz pieczarki pokroić w kostkę, obsmażyc na patelni. Na drugiej patelni obsmażyc z obu stron żeberka na złoty kolor. Następnie przełożyć pieczarki i cebulę smażyć jeszcze przez chwilę, następnie zalać wodą dodać listek laurowy oraz ziele angielskie. Dusić na małym ogniu ok 1 godziny. Jeżeli sos jest zbyt rzadki, rozrobic łyżeczkę mąki i zimną wodą dodać do sosu aby zagęścić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 23.09.2016 10:00
smaczne danie
Edith85 22.09.2016 11:53
Pyszny obiadek
dodi 22.09.2016 09:48
ale apetyczne jedzonko
Anna169Hosz 22.09.2016 07:56
Pyszne mięsko!
MonikaW 22.09.2016 07:20
to się nazywa konkretny obiad
Franciszek 22.09.2016 00:23
pyszny obiad
Wafelek2601 21.09.2016 21:23
Apetyczne danie
Marta1986 21.09.2016 20:25
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak