Żeberka z kapustą kiszona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    1 kg
  • kapusta kiszona

    1 kg
  • rodzynki

    10 dkg
  • Śliwki kalifornijskie

    10 dkg
  • rosołek

    1 szklanka
  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojone żeberka przyprawić przyprawami ,najlepiej na noc. Następnie włożyć do brytfanny, przykryć kapustą kiszoną i zalać ok. 1 szklanką rosołku, w kapustę wmieszać rodzynki i śliwki . Dusić po przykryciem ok 1,5 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat