Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka z cebulą w pomarańczach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
pomarańcza 3 szt
cebula 3-4 szt
miód 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka z cebulą w pomarańczach

Żeberka kroimy na kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Cebulę kroimy w półplasterki i dodajemy do mięsa.

Pomarańcze kroimy na pół i dokładnie wyciskamy. Do soku dodajemy miód i ostrą paprykę i zagotowujemy.

Wlewamy wszystko do żeberek z cebulą i odstawiamy do zamarynowania, najlepiej na kilka godzin. Po tym wstawiamy do piekarnika nagrzanego do ok 200 stopni.

Pieczemy pod przykryciem ok godziny, aż będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 05.03.2017 17:32
pyszny obiadek
Kardamonovy 03.03.2017 11:46
Potwierdzam, żeberka i cytrusy bardzo się lubią :).
w mojej kuchni 01.03.2017 09:17
dobre mięsko
Krzysztof15 01.03.2017 06:13
ciekawe połaczenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak