Żeberka wieprzowe duszone w kapuście z kminkiem Roberta Sowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • peklowanych żeberek wieprzowyc

    800 g
  • czosnek

    2 ząbki
  • pokrojonej włoszczyzny

    200 g
  • Majeranek suszony Prymat

    do smaku
  • bulion

    200 ml
  • wędzony boczek

    200 (wieprzowy)
  • cebula

    100 w kostkę
  • olej do smażenia

    30 g
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • kapusta kiszona

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Robert Sowa poleca:
Kapustę kiszoną opłukać, posiekać, a następnie wraz z żeberkami i przyprawami włożyć do bulionu i poddusić. Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek, cebulę, czosnek i włoszczyznę, dodać do kapusty. Całość dusić, aż wszystkie składniki będą miękkie. Doprawić do smaku i podawać z ziemniakami purée lub ciemnym wiejskim chlebem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka-87-25 13.04.2017 15:29
całkiem dobry taki prosty obiad
Anna133 23.12.2013 19:40
alez wspaniałe , chciałabym tak umieć ;)
ben-ka 04.11.2013 15:38
Czy to jest danie z Nałęczowa? nie dane mi było do końca obejrzeć programu,trochę żałuję:(
lena57 04.11.2013 14:13
hmmm... dobry pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat