Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w sosie własnym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
marchewki 2 szt
cebula biała 2 szt
czerwona pasta carry
mąka
sól
Majeranek suszony Prymat
natka pietruszki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w sosie własnym

Kroki postępowania

1
Żeberka myjemy, kroimy na porcję nacieramy 2 łyżkami pasty carry, solą, majerankiem i odstawiamy na ok. 2 godziny.
Krok 1 - Żeberka w sosie własnym foto
2
Żeberka obtaczamy w mące i smażymy na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, marchewkę pokrojoną w talarki, smażymy chwilę, dodajemy szklankę wody i dusimy do miękkości uzupełniając płyn. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
Krok 2 - Żeberka w sosie własnym foto
3
Podajemy z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.
Krok 3 - Żeberka w sosie własnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.07.2013 19:13
Rarytas dla mięsożerców.
Mona73 19.06.2013 22:43
żeberka - pyszności
beniaminek 19.06.2013 22:22
fajne danie
berys18 19.06.2013 19:49
bardzo apetyczne żeberka
Marta1986 19.06.2013 19:29
pyszne żeberka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak