Żeberka w sosie musztardowym

Żeberka w sosie musztardowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    1 kg
  • Musztarda sarepska Prymat

    2 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • śmietana

    1 łyzka
  • sól, pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka pokroić na porcję, podsmażyć na głębokiej patelni, dodac cebulę i czosnek, przyprawic. Dolac wody i dusię do miękkości. Gdy żeberka będą miękkie doprawic sos musztardą, chwilę gotować, zabielić śmietaną

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anonimowy 03.11.2013 07:23
zaczelem o 6 rano pachnie super do sosu dodalem wloszczyzne berys 18 za przepis 5 pozdro
Pani Domu 05.10.2013 12:58
świetne żeberka
Anonimowy 24.04.2013 11:05
mmmm nie lubie musztardy ale z tym mięskiem uwielbiam taki sosik
Margo1 13.03.2013 09:56
wyglądają apetycznie
Ewelina38 05.02.2013 14:30
rewelacyjne, uwielbiam je właśnie tak zrobione
agaK. 16.11.2012 12:54
szukałam fajnego przepisu i znalazłam, prosty i smaczny idę robić żeberka na obiad;)
cooleczka 31.01.2012 14:49
ciekawie si? zapowiada
Tika4444 25.12.2010 21:50
fajne
Tika4444 06.12.2010 08:39
ale ładnie wygladają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat